Food & Drink Reviews

Food & Drink Reviews

Teppanyaki popcorn

Teppanyaki popcorn

Misschien is het woord teppanyaki wat verwarrend. Mensen denken normaal gesproken dat teppanyaki een professionele culturele term is, echter klopt dit niet. Het woord teppanyaki vetaald naar een unieke Japanse methode van koken dat heerlijke gerechten bereid. In de moderne wereld, de aanwezigheid van teppanyaki is erg dominant.

De term teppanyaki is een Japanse cuisine dat betekend dat het eten bereid word op een stalen grill. Als we het Japanse woord vertalen, betekend “Teppan” stalen grill en “Yaki” gekookt voedsel.

Je vraagt je misschien af of dit dan een hele simpele cuisine is, maar dan zou je je toch echt vergissen! Teppanyaki is een van de meest complexe manieren van voedsel bereiden, het vergt dan ook een hele hoge kwaliteit van vaardigheden van de chefs om deze manier van koken onder de knie te krijgen.

Hoe maak je teppanyaki popcorn?

Je maakt de popcorn direct op de Teppanyaki plaat in de volgende simpele stappen:

1. Verhit de plaat en zorg dat hij erg heet is.

2. Giet wat olie op de plaat, zorg dat je niet te veel gebruikt.

3. Voeg de gewenste smaken toe op de plaat, je kunt suiker voor karamel gebruiken.

4. Doe alle mais korrels op de plaat.

5. Zorg dat de mais korrels blijven bewegen, je kunt de spatel die bij de bakplaat hoort hier voor gebruiken. Mix de mais korrels en je toegevoegde smaken.

6. Dek de mix af met een stalen kom met gaatjes voor de lucht (bijvoorbeeld een vergiet)

7. Wacht tot het geluid van de poppende mais minder word.

Voor de exacte stappen en andere recepten, lees zeker de rest van dit artikel door!

Wat is teppanyaki popcorn?

Je hebt waarschijnlijk gehoord van het grillen van biefstuk en andere vlees gerechten op de teppanyaki, deze zijn namelijk erg populair. Alleen als we het over popcorn hebben zou je misschien niet zo snel aan een teppanyaki denken!

Nu zijn we allemaal aardig bekend met de reguliere popcorn, de perfecte partner voor een film avondje of een tripje naar de bioscoop. Voordat we in detail treden over dit heerlijke recept, zal ik je wat bijbrengen over de reguliere popcorn. Het is zoals de naam al zegt; gedroogde mais dat word “gepopt”.

Het klinkt simpel en het bereiden is niet mega moeilijk. We kunnen gemakkelijk kant en klare popcorn zakjes in de magnetron doen om een lekkere kom popcorn te maken, maar er zijn ook heel wat mensen die kiezen om deze snack zelf te bereiden!

Een heel basis popcorn recept heeft niet veel smaak en zijn enige taak is om onze mond bezig te houden tijdens een film. We hebben onze popcorn natuurlijk aangepast aan onze eigen smaak, dit door bijvoorbeeld smaken toe te voegen als boter, zout, suiker en zelfs karamel.

Traditionele popcorn, maar dan exotisch!

Je ziet in de winkel natuurlijk veel kant en klare popcorn met zout of suiker, beide ingrediënten voegen weer een hele andere smaak toe aan de popcorn.

We hebben al uitgelegd dat de teppanyaki een stalen gril is, en nu zul je dan ook wel weten dat de teppanyaki popcorn hier ook op word bereid. Dat is het dan ook wel zo’n beetje, maar laat je niet verrassen door zijn betekenis, het is namelijk beest lastig te bereiden en vergt meer vaardigheid dan kant en klare popcorn!

Wanneer je kiest voor de teppanyaki stijl popcorn voor bij je film is het natuurlijk wel leuk om wat andere “ongewone”smaken uit te proberen! We komen zo terug op een paar lekkere ingrediënten om bij je popcorn te proberen.

Nu hoef je natuurlijk geen messen expert te zijn in dit geval, maar je hebt wel wat vaardigheden nodig om bijvoorbeeld de grill spatels goed te kunnen gebruiken. Je moet voorzichtig zijn met het bereiden van de popcorn met je spatel, omdat deze meestal kort zijn en vrij dicht bij de gril in de buurt zullen komen, die natuurlijke erg heet is en waar je je aan kunt verbranden. Veiligheid komt ook bij het bereiden van eten altijd op de eerste plaats.

Nu je een idee hebt van wat teppanyaki popcorn nu eigenlijk is vraag je je misschien af hoe het dan het beste kunt bereiden. In het volgende stuk zal ik je precies vertellen welke heerlijke ingrediënten je kunt gebruiken om deze lekkere teppanyaki popcorn te bereiden als een professional in een mum van tijd!

De ingrediënten

Hoewel het algemene proces van het bereiden best ingewikkeld kan zijn, zijn de ingrediënten gelukkig vrij simpel.

Je kunt deze ingrediënten vaak vinden in je keuken en heb je eigenlijk alleen de basis ingrediënten nodig om de normale popcorn te maken.

Misschien vraag je je af of je dan geen heilige Japanse berg moet beklimmen om de geheime ingrediënten te bemachtigen om deze teppanyaki popcorn te kunnen bereiden, gelukkig is dit niet het geval!

Je zult misschien al weten welke ingrediënten je nodig hebt voor de basis popcorn, dit zijn natuurlijk mais korrels. Je kunt dan vervolgens zelf andere ingrediënten toevoegen zoals, boter, karamel etc. Hoewel je bij Teppanyaki popcorn misschien even op moet letten welke soort mais je gebruikt.

Welke smaken kun je creëren?

1. Je kunt suiker toevoegen om een traditionele stijl popcorn te maken die een lekkere karamel laag bevat.

2. Het is ook heel lekker om parmesaanse kaas toe te voegen in plaats van bijvoorbeeld zout, om een unieke smaak te creëren.

3. Je kunt een asiatische stijl popcorn creëren door een beetje sesam olie en wat Nori toe te voegen om een Japanse mammie popcorn te bereiden.

4. Probeer wat citroen sap en zwarte peper om je popcorn een verse vibratie smaak te geven.

5.voeg Paprika poeder en selderij zout toe om een soort krab kruiden popcorn te creëren, ook heerlijk!

6. zoals met de parmesaanze kaas in plaats van zout kun je ook wat bacon stukjes toevoegen aan de gril om een gerookte zoute smaak te creëren.

7. Je kunt een indiaanse smaak creëren door wat mosterd zaadjes en kokos olie toe te voegen aan de mix. De mosterd zaadjes zullen net als de popcorn poppen. Je kunt een beetje chili poeder toevoegen om het wat pittiger te maken.

Nu weet je dat de teppanyaki gril hoge temperaturen kan bereiken, dit betekend dus ook dat al je mais korrels het zelfde moeten zijn qua rauw zijn, dit om een gelijk gekookte hoeveelheid popcorn te krijgen.

Dit klinkt misschien wat verwarrend. Laat ik het snel uitleggen. De teppanyaki grill kan een hoge temperatuur bereiken, elke mais korrel zal poppen na een bepaalde tijd, deze kan dus verbranden als hij te lang word gekookt. Hierdoor moet je dus zorgen dat alle korrels voor eenzelfde tijd gebakken worden zodat ze ook ongeveer rond dezelfde tijd poppen.

De bereidingswijze van de beste teppanyaki popcorn.

Van alle instructies die ik tot nu toe in dit artikel heb gegeven, is niets zo belangrijk als het volgende stukje. De bereidingswijze voor de beste teppanyaki popcorn is best moeilijk om onder de knie te krijgen en vergt veel oefening. Deze heerlijke smaak maakt het gelukkig alle moeite waard!

Je kunt ook deze informatieve video bekijken hoe je teppanyaki popcorn maakt met karamel, en lezen hoe je deze stappen precies uit voert.

Zoals eerder werd benoemd zijn de belangrijkste ingrediënten erg simpel, zo ook de materialen die je nodig hebt om deze snack te bereiden. De eerste stap is natuurlijk om je teppanyaki gril schoon te maken, dit lijkt misschien niet belangrijk maar dit is het echter wel.

Popcorn neemt de smaak aan die je toevoegt.

Popcorn is van nature heel erg gevoelig voor externe smaken. Als je bijvoorbeeld net je teppanyaki gril hebt gebruikt om biefstuk op de grillen en dan zonder schoon te maken teppanyaki popcorn gaat bereiden. Zelfs als je de bereiding helemaal goed uitvoert, zul je alsnog eindigen met popcorn dat naar biefstuk smaakt! Een paar mensen zullen dit misschien niet erg vinden, maar geloof mij als ik zeg dat het niet zo lekker smaakt als dat het klinkt.

Daarom raad ik zeker aan dat je je teppanyaki gril schoon maakt met warm water voordat je de popcorn gaat bereiden.

Olie toevoegen op je teppanyaki gril

De volgende stap is het gieten van de olie op je teppanyaki gril. Je voegt de olie toe zodat je de mais korrels beter kunt bewegen over de grill en niet omdat je ze wilt frituren.
Dit is belangrijk om te onthouden, omdat als je te veel olie toevoegt dit wel kan gebeuren en het dan goed fout kan gaan. Een kleine hoeveelheid olie moet voldoende zijn in dit geval.

Zorg ook dat de olie warm is voor dat je de mais korrels op de gril legt.

Mais korrels toevoegen

Wanneer je de mais korrels op de gril legt, wees voorzichtig! Allereerst wil je de hete olie niet in het rond laten spetteren en ten tweede wil je ook niet al je korrels op dezelfde plek liggen. Ik raad aan om voor deze stap je grill handschoenen aan te trekken, je kunt je bij deze stappen namelijk gemakkelijk verbranden aan de hete teppanyaki grill.

Mais korrels laten bewegen

Mais korrels hebben normaal gesproken niet veel aandacht nodig als je ze bereid en ook zul je het horen als ze eenmaal klaar zijn. Voor het bereiden van Teppanyaki popcorn ligt dit net even anders. Je moet 2 spatels gebruiken om de mais korrels continu in beweging te houden. Je kunt in het artikel materialen voor de teppanyaki grill lezen wat je nog meer zou kunnen gebruiken.

Dit word vooral gedaan zodat alle korrels bloot gesteld worden aan dezelfde hoeveelheid hitte en ze niet verbranden. Als je boter of karamel toe gaat voegen, kun je de gril spatel gebruiken om de korrels goed te mixen met de smaken terwijl ze op de gril liggen.

Hoe lang kook je de teppanyaki popcorn?

Je vraagt je natuurlijk af hoe lang je de korrels moet blijven bewegen op de gril. Helaas is deze vraag moeilijk te beantwoorden omdat het af hangt van vele verschillende factoren. Dit hangt onder andere af van de grill temperatuur, grootte van de korrels en de kwaliteit van de olie.

Het is te noteren dat je moet stoppen met het bewegen van de korrels als ze bijna klaar zijn om te gaan poppen. Zorg ervoor dat ze niet al gepopt zijn terwijl je ze nog beweegt, hoewel dat bijna nooit gebeurt.

Als je vind dat je ze goed heb gemixt en ze bijna klaar zijn voor het poppen, zorg je ervoor dat je ze bij elkaar hebt liggen zodat ze allemaal bedekt kunnen worden door de stalen kom met gaatjes erin. Dit zorgt ervoor dat ze de gewenste verhoging van de druk op de gril krijgen. Helaas staat dit niet in mijn artikel over materialen voor de teppanyaki grill omdat dit echt specifiek voor popcorn bereiden wordt gebruikt. Je kunt echter iedere beslag kommen met vergieten set kopen.

De rest is erg simpel, je kunt beslissen wanneer je popcorn klaar is door te luisteren naar het “poppen” van de mais korrels. Je zult dan eindigen met een heerlijke kom vol met je eigen gemaakte teppanyaki popcorn!

Conclusie

De recepten voor reguliere en speciale teppanyaki popcorn verschillen heel erg. Echter is de extra moeite die je er in steekt als je teppanyaki popcorn bereid, het helemaal waard!

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om je eigen teppanyaki popcorn te bereiden zonder al te veel moeite! Laat ik je er aan herinneren dat dit echt alleen de essentiële stappen bevat, er zijn geen magische krachten die hier bij horen. Het is echt vooral een kwestie van oefenen om dit recept onder de knie te krijgen.

Het proces om dit recept onder de knie te krijgen bevat meestal ook vele kommen met verbrande popcorn, misschien een paar blaren en zeker een beetje teleurstelling. Het belangrijkste is natuurlijk, zoals met vele andere dingen in het leven, om niet op te geven en vooral om door te blijven gaan! Je kunt je vaardigheden uitbreiden tot dat je die heerlijke gouden glim over je verse teppanyaki popcorn ziet.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *