Food & Drink Reviews

Food & Drink Reviews

Teppanyaki groenten recept

Teppanyaki groenten recept

Licht gebakken Japanse groenten.

De meeste mensen denken als ze het woord teppanyaki horen aan Japanse biefstuk, omdat dit een van de meest voorkomende gerechten is. Echter is het niet erg bekend dat elk gerecht dat bereid word in een teppan, ook daadwerkelijk genoemd word naar een teppanyaki.

Dit betekend dat als je iets bereid ziet worden in een teppan, wanneer je je favoriete teppanyaki restaurant bezoekt, of het nu kip, eieren, biefstuk, groenten of vis is, je het allemaal teppanyaki kunt noemen.

Teppanyaki groenten bevatten een mix van verschillende groenten die bereid worden in een teppan. Deze groenten zijn onder andere bonen, kool, champignons, spruitjes, courgettes en wortels. Het gerecht wordt meestal geserveerd met verse gestoomde rijst en vlees dat in dezelfde teppan word bereid.

De teppanyaki groenten bereiden is relatief gemakkelijk, het enige wat uitdagend kan zijn is de manier waarop de groenten worden voorbereid. Het is belangrijk dat deze juist worden gesneden zodat ze hetzelfde gekookt kunnen worden.

Het kook instrument dat je gebruikt om de groenten in te koken speelt natuurlijk een grote rol in hoe de uitkomst zal zijn. Het is belangrijk om een teppan of iets gelijks te gebruiken, als je iets anders besluit te gebruiken, kan het resultaat anders zijn. Het gaat hier bij vooral om dat het vocht de groenten stoomt in plaats van dat het gegrild word. Kijk vooral bij het artikel 5 beste tafel grillen om een goede keus te maken.

 

Teppanyaki groenten

Bereidingstijd

10 minuten

Kook tijd

6 minuten

Totale tijd

16 minuten

Serveert 3 personen.

Ingrediënten

  • ¼ witte kool, julienned
  • 1 courgette, dun gesneden plakjes
  • 2 wortels, julienned
  • 4 gesneden lente uitjes
  • 1 dun gesneden kleine witte ui
  • 1 dun gesneden kleine rode Spaanse peper
  • 1 eetlepel rijst wijn azijn
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 eetlepel light soja saus
  • Zee zout
  • Sesam olie
  • Geroosterde sesam zaadjes

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de teppan tot een hoge temperatuur
  2. Voeg de sesam toe en wacht tot het rookt voor dat je de groenten toe voegt. Laat het in de teppan liggen tot het deels bruint.
  3. Creëer een mix van de soja saus, rijst wijn azijn en mirin. Giet dit lichtjes over de groeten. Roer de groenten om wat vocht te creëren. Kook de groenten voor 2 minuten, zorg ervoor dat het knapperig blijft.
  4. Voeg eventuele kruiden toe zoals zout en serveer het met de geroosterde sesam zaadjes.

Teppanyaki groenten is een gerecht met veel smaak, zeker als het bereid word op een buiten barbecue. Gebruik een stalen grill die heel heet kan worden als je binnen kookt. Dit recept serveert tot 4 bijgerechten en word meestal geserveerd met teppanyaki vlees en rijst.

 

Roerbak teppanyaki groenten salade

De roerbak methode komt origineel van Japan af, waar een maaltijd wordt gemaakt met behulp van een vork, metalen pan of kom, en hoge temperaturen om het vlees of de groenten te bereiden. Roerbakken komt over de hele wereld voor omdat de voorbereiding minimaal is, de eindresultaten heerlijk zijn en bijna iedereen dit uit kan voeren. Voor de beste resultaten zijn verse groenten en kruiden het beste.

 

Bereidingstijd

15 minuten

Kook tijd

10 minuten

Calorieën

50

Ingrediënten

10

Serveert

10

 

Ingrediënten:

  • 1 medium grote ui, dun gesneden
  • 2 kopjes broccoli
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kop diagonaal gesneden wortels
  • 2 koppen suiker boontjes
  • 1 kop gember, gemalen
  • 2 theelepels sesam zaadjes, geroosterd
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 1 grote rode paprika, versnipperd
  • 1 eetlepel soja saus met minder zout

 

Totaal vet: 2gram

Cholesterol: 0gram

Sodium: 72mg

Proteïne: 2gram

Koolhydraten: 6 gram

Vezels: 2 gram

 

Bereiding:

  1. Verhit de wok pan voor 1 a 2 minuten over een brander met medium hitte. Een wok begint meestel te roken als hij de juiste temperatuur heeft bereikt. Doe een druppel water in je pan, als het omhoog springt, is je pan klaar om in te koken. Let wel op dat je een pan kiest waar alle ingrediënten in passen!
  2. Voeg 1 of 2 eetlepels olie toe aan de pan, je hebt hier niet veel van nodig. Je kunt vervolgens de gewenste kruiden toevoegen voor je de groenten in de pan doet.
  3. Voeg de groenten toe, wortels en uien eerst en bak ze voor 2 minuten aan. Voeg vervolgens de rest toe, bak deze voor 5 tot 7 minuten tot de groenten wat crispy zijn.
  4. Voeg gewenste sauzen toe aan het roerbakken aan het einde. Je kunt elke saus toe voegen aan dit gerecht, dit ligt natuurlijk aan je eigen saus. Je moet echter opletten dat je niet te veel saus toe voegt aan dit gerecht, dit maakt het gerecht nogal pappig. Voeg knoflook poeder, soja saus en gember toe en mix ze samen. Voeg vervolgens de sesam zaadjes toe.
  5. Laat de pan aan staan en verlaag de hitte in de komende 3 tot 4 minuten. Roer als dit nodig is. Als je het aan durft kun je met de pan schuiven om de groenten te husselen, maar probeer dit niet te veel! In de volgende minuten moet je er voor zorgen dat de groenten en de saus goed doorkookt zijn.
  6. Leg je roerbak groenten op een bord, serveer ze eventueel over gekookte rijst.

 

 

Tips voor de beste teppanyaki roerbak groenten

 

  • Snijd de groenten dezelfde dikte om ze evenveel door te kunnen koken
  • Als je een roer bak pan gebruikt, maak de vlam dan heter om betere resultaten te bereiken.
  • Pinda en saffloer olie kunnen beter tegen hitte dan andere groenten olie.
  • Om de groenten lekker knapperig te houden, kook ze dan niet te lang, voeg ook niet te veel saus toe.
  • Indien mogelijk, voeg eventueel basilicum en cilantro toe.
  • Het is fascinerend om te zien hoe de wok je ingrediënten weg houd van de vlam maar ze wel goed heet worden. Zorg dat de temperatuur hetzelfde blijft voor een goed doorgekookt resultaat. Wanneer je vlees bereidt, doe dit aan de zijkanten van de pan.
  • Voeg de sauzen toe door ze roerend via de zijkant toe te voegen om de wok zelf goed heet te houden.
  • Je kunt je sausjes altijd aanpassen met kruiden om ze naar smaak te maken.
  • Sommige sauzen bevatten gember of knoflook, als dit niet het geval is kun je die zelf toevoegen.
  • Voeg even veel vlees als groenten toe en zorg dat je het vlees de tijd geeft om door te koken.
  • Voeg droge groenten toe om er voor de zorgen dat het niet een sappig gerecht wordt.
  • Als je de wok heet hebt gemaakt, voor het toevoegen van je ingrediënten, haal de wok eventjes van het vuur af zodat hij niet gaat roken.

 

Hopelijk is dit recept precies wat je zoekt als je de groenten wilt bereiden op de teppan of in de wok. Probeer, proef, experimenteer en geniet er vooral van!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *