De beste materialen voor Teppanyaki | gebruik dit kookgerei

Teppanyaki is een Japanse term die “grillen op een stalen plaat” betekend. In een conventionele japanse kook stijl. Vlees, zoals biefstuk, maar ook vis en op deeg gebaseerde gerechten zoals Yakisoba of gefrituurde noodels en rijst horen ook bij deze sijl.

Als je uit kijkt naar goede gereedschappen om bij je grill te bruiken, zit je op de goede pagina. De volgende gereedschappen zorgen ervoor dat je heel gemakkelijk je Teppanyaki grill kan gebruiken.

  1. heavy duty tang
  2. twee tandige vork
  3. spatel omdraaier
  4. grill spatel
  5. keuken schaar
  6. grill bedekking
  7. knijpflessen
  8. grill stenen
  9. chef muts

Heb je nog geen grillplaat? Lees dan onze post over de 5 beste teppanyaki grills voor thuis

Teppanyaki Tangen

Tangen zijn echt een gereedschap dat onmisbaar is tijdens het gebruik van een Teppanyaki grill. Deze zorgen ervoor dat je de ingredienten beter op kunt pakken en je meer grip ervaart. Er zijn veel verschillende soorten tangen vanwege hun gespecificeerde gebruik.

Sommigen zijn simpelweg tangen om dingen mee op te pakken, maar de meeste categorien zijn de volgende:

Tangen die een langere arm en smalle platte ronde uiteindes hebben, worden gebruikt om delicaat voedsel en objecten vast te houden. De gewone vuur tangen, die worden gebruikt voor kolen, waar je ze mee op het vuur kunt houden zonder je handen te verbranden, horen ook bij dit type.

Tangen die gebruikt worden om mee te grillen en spaghetti of een salade te serveren horen ook bij deze klasse. Deze type tangen worden zo ontworpen zodat je gemakkelijk je voedsel kan omdraaien of te verleggen op een voorzichtige manier. Dit maakt ook dat de gebruiker een grotere hoeveelheid vast kan pakken in 1 keer.

Tangen die gemaakt zijn van een metalen band die gebogen rond is of die twee gebogen banden hebben die samen komen door een veer, worden suiker tangen of asperge tangen genoemd. Deze komen normaal gesproken in een zilvere kleur en hebben een klauw of lepel gevormd uiteinde. Deze zijn speciaal ontworpen om dus suiker enzovoorts te serveren.

Er zijn tangen die een soort gewricht hebben die dicht bij het uiteinde zit. Deze worden gebruikt om zware en harde objecten vast te houden. Tangen van dit type worden gebruikt bij beroepen zoals, staal bewerker en een hoef smit.

Mijn favoriete tangen om bij de Teppanyaki grill te gebruiken zijn deze ecologische tangen omdat ze gelijk een Japanse sfeer geven aan het koken, ze zijn ook niet heel prijzig. Van hout en super makkelijk te gebruiken!

Ecologische bbq teppanyaki tang
(bekijk meer afbeeldingen)

Twee tand vork

Een twee tand vork word gebruikt voor het vast houden of oppakken van vlees. Deze vork heeft dezelfde vorm als een reguliere vork, alleen is deze wat groter en haken de uiteindes naar buiten. Ik kocht zelf deze 13 inch vork.

De vormen zijn ontworpen om dun gesneden biefstuk vast te kunnen houden. Een twee tand vork word ook gebruikt om vlees goed vast te houden wanneer je het snijd. Een twee tand vork is echt een tool die je gewoon moet hebben, zowel thuis als in een commerciele keuken. Het word niet alleen gebruikt om het biefstuk te serveren, maar het kan ook gebruikt worden om kip of kalkoen vast te houden.

Deze vorken zijn meestal gemaakt van roestvrij staal met een houten handvat. Deze vorken gaan altijd lang mee en zijn heel praktisch om in je keuken te hebben.

Twee tand barbecue vork
(bekijk meer afbeeldingen)

Spatel omdraaier

Deze draaier word vaak door veel mensen ook wel een spatel genoemd. Wanneer je naar een draaier zoekt in een winkel, zullen de meeste medewerkers je naar de spatel verwijzen, wat nogal vervelend kan zijn.

Soms word dit ook wel een pannekoek draaier genoemd. Het is echter niet hetzelfde. Zoals de naam al zegt word dit object gebruikt om voedsel om te draaien en het aan de andere kant aan te laten bakken. Het word ook gebruikt om voedsel op te tillen en te verplaatsen.

Deze worden vaak gebruikt wanneer je bacon, hamburgers, vis, eieren, koekjes, aardappelen en pannekoeken bereid. Spatels komen in vele verschillende soorten en maten en worden ook gemaakt van verschillende materialen. Goedkope draaiers zijn vooral de roest vrij stalen variant.

Degene die worden verkocht in de keuken speciaalzaken zijn vaak gemaakt van silliconen over metaal of nylon. Silliconen of Nylon spatels zijn goed te gebruiken op anti aanbak lagen.

Deze spatels zijn speciaal gemaakt om hoge temperaturen (204 tot 260 graden) aan te kunnen. Zoals met alle draaiers, hoe hoger de draaier de temperatuur aan kan, hoe duurder het zal zijn. Let alleen alsjeblieft op met het laten liggen van je materialen op de bakplaat, dit kan er alsnog voor zorgen dat het smelt.

Normaal gesproken kunnen kookwaren oplopen van een temperatuur tot 340 graden, wat veel hoger ligt dan de maximaal temperatuur dat het materiaal kan weerstaan. Er zijn ook spatels die ontworpen met gaatjes waar het vocht en vet door heen kan druppen.

Voor Teppanyaki zijn het vaak wat luxere spatels van RVS uit één stuk, spatels als deze van Global zijn perfect. Je wilt hier wellicht wat meer uitgeven aangezien het dé tool is om al je eten mee om te flippen en om te draaien tijdens het koken – teppan style!

Japanse spatel voor teppanyaki
(bekijk meer afbeeldingen)

Grill spatel

Grill spatels zijn tools met lange handvaten, zodat je je handen weg kunt houden van het vuur terwijl je grillt. Er zijn ook vele verschillende modellen spatels, ze zijn bijvoorbeeld ontworpen om pizzas, hamburgers en lange biefstukken om te draaien. Deze tools zijn ontworpen met het doel dat de gebruiker comfortabel en gemakkelijk te laten grillen. De ideale spatel moet wijd genoeg zijn om grote stukken biefstuk of pizza op te tillen.

Voor teppanyaki zul je waarschijnlijk niet zo’n brede nodig hebben, maar eentje met een lang handvat, zoals deze Boretti bbq spatel kan erg handig zijn.

Super wijde spatels zijn ongeveer 5 inches wijd en zijn perfect voor zwaardvis biefstuk maar niet voor de vele andere ingedienten die op de grill plaat liggen. Een spatel variatie die een grip gedeelte van ongeveer 3 to 3,5 inches is wijd genoeg om voor alles gebruikt te kunnen worden. Spatels die een grip gedeelte van 4 inches hebben bieden ook genoeg ondersteuning en behendigheid.

Boretti bbq spatel
(bekijk meer afbeeldingen)

Keuken scharen

Deze scharen zijn speciaal ontworpen voor het bereiden van voedsel. Deze tools zijn meer flexibel dan de normale scharen. Zijn handvaten zijn meestal gemaakt van rubber of plastic. De handvaten zijn getextuurd voor betere grip en knippen. De scharen hebben ook een extra diep gedeelte om makkelijk kip gewrichten door te unnen knippen.

Delen van de handvaten hebben tanden die je kunt gebruiken voor het openen van flessen of potten en sommige hebben zelfs een soort schroevendraaier zodat je potten ook open kan breken.

De scharen hebben 2 delen of kanten die samen functioneren om voedsel te snijden. Deze twee zijdes kun je van elkaar halen zodat elk deel gemakkelijk gewassen en gedroogd kan worden. De schaar zal lang mee gaan omdat het gemaakt is van roestvrij staal en aluminium.

Een van de meest veelzijdige scharen die ik heb gezien is deze van Rösle.

Zij die een schaar kiezen dat bladen heeft met een medium opening, genoeg om voetsel te snijden maar niet te wijd om klein voedsel en ingedienten te snijden. Veel scharen zijn speciaal ontworpen om dunne botjes te kunnen knippen. Wees er zeker van dat de bladen de capaciteit hebben om volledig te kunnen knippen en snijden met gemak.

Veelzijdige keukenschaar
(bekijk meer afbeeldingen)

Grill bedekking

Hoezen voor over de grill zijn gemaakt om het eten warm en vochtig te houden voordat het geserveerd word. Een grill cover word ook gebruikt om je plaat te beschermen van vet spetters en om je grill omgeving schoon te houden.

Op deze manier is het schoon en functioneel houden van je keuken makkelijk bij te houden. Eieren, biefstuk, burgers en kip zijn allemaal dingen waar je keuken behoorlijk vettig van kan worden.

Deze hoezen komen natuurlijk in verschillende stijlen en maten om bij iedere keuken te passen. Sommige zijn rechtghoekig en anderen hebben een circel vorm.

Deze tools komen ook met een cool touch handvat zodat je jezelf niet brand terwijl jek ookt. Omdat deze materialen heel duurzaam zijn, zullen ook deze tools lang mee gaan. De hoezen zijn perfect voor in restaurants, food trucks, cafeterias en zelfs bij je thuis.

Knijp flessen

Knijp flessen zijn een perfect hulpmiddel om je controle te geven over je ingredienten wanneer je aan het koken bent. Deze hulpmiddelen helpen je om de meester te worden van je culinaire specialiteit.

Dankzij deze, kun je de preciese hoeveelheid kiezen van je ingredient. Ze zijn erg handig, vooral als je zuinig wilt zijn met je ingredienten. Ik denk dat je overal wel aardig goedkope knijpflessen kan kopen.

Het is niet het item waar je veel geld aan uit moet geven. Bijvoorbeeld deze.

Grill stenen

Griddle stenen zijn tools die je na gebruik weg kunt gooien, ze zijn bedoeld om je grill te beschermen, schoon te maken en bij te houden. Als je je grill vaak gebruikt in je keuken heb je echt iets nodig dat snel en grondig schoon maakt. Deze griddle stenen kunnen lang mee gaan.

Deze stenen maken je grill schoon zonder een smaak of luchtje achter te laten. Verder gebruik je deze stenen ook om je materialen waarmee je kookt vrij te houden van roest. Deze zijn gemaakt van een steen dat perfect aangekookt vet te verwijderen van je grillplaat

Chef hoeden

In de afgelopen tijd, werden de hoofddeksels van de chef vooral gezien als een fashion statement en om je haar uit het eten te houden. In het verleden, het hoofddeksel van de chef werd gebruikt om de hirargie binnen de keuken vast te stellen. Bijvoorbeeld, de chefs die de hoge hoed op hadden waren ook daadwerkelijk hoger in de hirargie.

Zelfs de vouwen in de hoed hadden een doel, zij lieten zien hoeveel recepten, specifiek de ei gerechten, de chef had gespecialiseerd. Hoewel nu het algemene doel is om het haar uit het eten te houden. Er gaan jaren voorbij waarin de chefs meer praktische fucnties vinden voor hun hoofddeksels. Je zult nu meer zien dat chefs en koks een haarnetje of pet dragen. Het is ook eigenlijk gewoon leuk om er een te dragen, en om er een cadeau te doen! Zoals deze.

Nu dat je alle materialen geindentificeerd en verzameld hebt die je nodig hebt om een teppanyaki gerecht te maken, kun je dit gemakkelijke Teppanyaki recept proberen:

Ingredienten:

4 stuks kippenborst zonder bot

1 rode paprika

1 groene paprika

4 groene uitjes

8 mini maiskolven

4 ounches taugé

1 lepel sesam olie

4 lepels soja saus

1 lepel mirin

bereiding:

1. bereid alle ingredienten voor.

2. snij de kippenborst in stukjes in een schuine hoek van ¼ inch.

3. verwijder de zaadjes in de paprika. Snijd de maiskolven, uien en parika dun. Plaats de gesneden ingredienten op een bord samen met de kip en de taugé

4.verhit de grill of bakplaat, borstel de sesam oilie erover. Leg de groenten en kip bij elkaar in groepjes. Wees er zeker van dat de ingredienten genoeg ruimte hebben zodat ze goed gebakken kunnen worden.

5. mix de mirin, soja saus en gember. Deze mix word de saus voor de groenten en kip.

Tada! Nu kun je genieten van dit gemakkelijke Terriyaki gerecht. Dit recept zorgt voor genoeg eten voor 4 personen, en vergt maar 30 minuten bereiding tijd. Nadat je je rooster, bakplaat of grill gebruikt moet je deze natuurlijk na elk gebruikt schoonmaken. Je kunt dit doen door voorzichtig het resterende voedsel eraf te schrapen met een spatel en het af te doen met keukenpapier. Voor de aangebakken stukjes kun je heet water er bij gebruiken. Zorg ook dat je alles weer goed droogt.

Lees meer: lekker en gezond zalmrecept voor teppanyaki

Conclusie

Teppanyaki is een combinatie van een traditionele kook stijl en eigentijdse kunst om een geweldig culinair feest gerecht te ontwikkelen. De normale ingerdienten die bij teppanyaki gebruikt worden zijn meestal, groeten, kip, vis, garnalen en biefstuk. De olie die het meest word gebruikt bij Teppanyaki is soja olie.

Na dat je alle ingredienten hebt voorbereid, is het uitkiezen van de juiste materialen die je gaat gebruiken ook heel belangrijk. Er zijn veel verschillende materialen die je bij het bereiden van een Teppanyaki gerecht kunt gebruiken, zoals degene die we al eerder benoemd hebben.

Het is erg belangrijk dat je na gaat welke materialen je ook daadwerkelijk nodig hebt, meestal heb je ze namelijk niet allemaal meteen bij het eerste gebruik nodig. Kijk ook zeker naar de prijs en hoe lang de materialen mee zullen gaan. Als je denkt dat je de mening nodig hebt van de proffesionals, vraag deze dan ook zeker. Als je dan eenmaal de juiste materialen hebt, word het bereiden en genieten van Teppanyaki een stuk gemakkelijker!

0 comments on “De beste materialen voor Teppanyaki | gebruik dit kookgereiAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *